No Sound and Stuck on Flashing loader...

For problems with Gamebuino itself, NOT your project

No Sound and Stuck on Flashing loader...

Postby Langers » Sat Jul 08, 2017 2:12 pm

Hello,

My console arrived yesterday and have been putting it together today. It switches on and the controls are working, however..

- No sound.
I accidentally stripped one of the sound wires (rather than the solid core wire :-/ ). I managed to find a small piece of wire at home which I have used. I wonder it the type of metal will make a difference? I'm not sure if it is copper. Could this be the problem?

-When I press 'C' on the main screen with the SD card inserted, the 'Flashing loader... DON'T TURN OFF!' message comes up, but it has been stuck on it for about 10 minutes. I have turned it off and tried again, but it is still stuck on this screen.

Thank you :)
Langers
 
Posts: 1
Joined: Sat Jul 08, 2017 1:53 pm

Re: No Sound and Stuck on Flashing loader...

Postby clement » Sat Jul 08, 2017 3:21 pm

Hello,
You can test this tips from Troubleshouting page http://gamebuino.com/wiki/index.php?title=Troubleshooting:

You can turn your Gamebuino off, hold 'C' down, turn it on, wait for a second, and then release 'C'. The screen will stay blank for up to 20 seconds while it loads your game. Don't turn off your Gamebuino while it's loading a game.

++
clement
 
Posts: 161
Joined: Sat Oct 25, 2014 8:06 am


Return to Installation & Troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron